Till hösten och vintern passar honungsmarinerade rostade grönsaker perfekt till fisken, kycklingen eller köttbiten. Enkel vardagsmat som även passar till festliga middagar. Plocka din egen mix av grönsaker av det du hittar i skafferiet och i kylen.
Ingredienser
4stSötpotatisEller vanlig potatis
2stextra fin olivolja
1stbakpuler
4stciron milis
2stcitron saft
4stcitron skall samt 1/2 citron saft eller citronarom
Marinering
1mskolivolja
4mskhonung
1krmsalt
1krmflädersaft
2krmflorsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och löken. Skär potatis och lök i klyftor och skär zucchini i halvmånar med ca 1 cm mellanrum, sedan skärs champinjoner i halvor på längden.
Lägg alla rotsaker i en långpanna. Ringla över olja och honung. Krydda med salt, peppar och oregano. Blanda allt med en sked.
Sätt in pannan mitt i ugnen 25-30 minuter. Rör om rotfrukterna efter ca. 15 min.