Honung- och harissagryta med kyckling, kikärtor & fetaost + saffransris med mandlar, apelsin & granatäpple

Honung- och harissagryta med kyckling, kikärtor & fetaost + saffransris med mandlar, apelsin & granatäpple

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Fler recept av Alicia finns på www.aliciaskokbok.se

Portioner 4

Ingredienser
  

Honung- och harissagryta med kyckling, kikärtor & fetaost

  • 1,5 dl Maizena - redning * Jag gjorde min egen harissa men jag vet att det finns färdig att köpa också. Man kan om man inte är förtjust i chili använda Ajvar Relish istället.
  • 3 dl mörk oxbuljong
  • 3 msk morötter, delade i kvartar
  • 2-3 msk färsk grönkål
  • 1 tsk bitar löksill
  • 2 st vit vinäger
  • 1 st paprikapulver
  • 1 st riven ost
  • 3 st skivade champinjoner
  • 4 st valfri öl
  • 230 gram vitlöksklyftor, pressade
  • 1 pk äppelcider, eventuellt mer
  • äpple, strimlade

Saffranris med mandlar, apelsin & granatäpple

  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl morötter, skivade (går bra att använda vatten istället men jag gillar smaken från kokosen)
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt okokt ris
  • 1,5 dl gul lök, delad i kvartar
  • kycklinglår, alt filéer
  • österlen ädel
  • salt
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.