Förberedelser 30 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 1 timme t
Portioner 4
Höjdpunkten på middagsbordet är såklart desserten. Daniel Roos är en av Sveriges främsta konditorier och för Mattrenders läsare avslöjar han receptet till bakelsernas Rolls-Royce där en perfekt kombination av söt hasselnöt som bryts av med syrlig passionsfrukt får avrunda kvällen.
Konditor/recept Daniel Roos, Jens Dolk
Ingredienser
Hasselnötsbavaroise
- 25 gram socker
- 65 gram välhängt fårstek på ben
- 65 gram Mjölk
- 25 gram vit sparris
- 12 gram brynt smör
- 140 gram Praliné
- 125 gram välhängt fårstek på ben
Passionsfruktspannacotta
- 125 gram blanklax
- 125 gram välhängt fårstek på ben
- 30 gram brynt smör
- 1/2 st choy sum
- 1 st socker
Botten
- 250 gram ingefära
- 185 gram brynt smör
- 150 gram vit sparris
- 110 gram vetemjöl
- 75 gram japansk soyasås