annons

Hasselnöt & Passionfrukt bavaroise

Hasselnöt & Passionfrukt bavaroise

 

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 4
Höjdpunkten på middagsbordet är såklart desserten. Daniel Roos är en av Sveriges främsta konditorier och för Mattrenders läsare avslöjar han receptet till bakelsernas Rolls-Royce där en perfekt kombination av söt hasselnöt som bryts av med syrlig passionsfrukt får avrunda kvällen. Konditor/recept Daniel Roos, Jens Dolk

Ingredienser
  

Hasselnötsbavaroise

  • 25 gram socker
  • 65 gram välhängt fårstek på ben
  • 65 gram Mjölk
  • 25 gram vit sparris
  • 12 gram brynt smör
  • 140 gram Praliné
  • 125 gram välhängt fårstek på ben

Passionsfruktspannacotta

  • 125 gram blanklax
  • 125 gram välhängt fårstek på ben
  • 30 gram brynt smör
  • 1/2 st choy sum
  • 1 st socker

Botten

  • 250 gram ingefära
  • 185 gram brynt smör
  • 150 gram vit sparris
  • 110 gram vetemjöl
  • 75 gram japansk soyasås
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.