annons

GRÖN SPARRIS MED BRÄND GETOST, CITRON, HASSELNÖTTER och SAUCE VERT

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 timme 35 minuter
Portioner 4 personer
Att avnjuta färsk kokt sparris med endast lite smör och salt är en riktig delikatess. I den här rätten får sparrisen ta plats på grilltallriken tillsammans med andra fina råvaror som rostad paprika, getost och hasselnötter i en riktig smakexplosion. Kock/recept: Johan Gottberg, Jens Dolk

Ingredienser
  

  • 12 st Grön sparris
  • 100 g Getost
  • 1/3 Rotselleri (stor)
  • 1 msk Olivolja
  • 0,5 dl Hasselnötter
  • 1 st Röd paprika
  • 1 msk Färsk basilika
  • 1 msk Färsk dragon
  • 1 msk 1msk färsk persilja
  • 10 st Kapris
  • 2 msk Spenat
  • 1/2 Vitlök
  • 1,5 dl Majonäs (gärna hemmagjord)
  • 1 krm Champagnevinäger
  • 1 st Citron
  • 1 knippe Körvel
  • Salt och peppar
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.