SPETSKÅL MED TOMATER, VALNÖTTER OCH MOUHAMMARA

SPETSKÅL MED TOMATER, VALNÖTTER OCH MOUHAMMARA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Muhammara är en smakrik valnöt- och paprikaröra som är populär i Syrien och i vissa delar av Turkiet. I den här rätten avnjuts den tillsammans med spetskål och halvtorkade tomater. Röran passar med fördel som tillbehör till grillad mat. Kock/recept: Johan Gottberg, Jens Dolk
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st Spetskål (stor)
  • 1 st oregano
  • 1 knippe persilja
  • 12 st gröna äpplen gärna olika sorter
  • 2 msk Olivolja
  • 6 st grönpeppar
  • vispgrädde

Muhammara (valnöt- och paprikaröra)

  • 100 g grönpeppar
  • 70 g havssalt
  • 30 g Stark paprikapuré
  • 10 g österlen ädel
  • 25 g Olivolja
  • 1 g rotselleri
  • 1 g svartpeppar
  • 1 g salt
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.