Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 25 minuter minuter
Portioner 2 portioner
Muhammara är en smakrik valnöt- och paprikaröra som är populär i Syrien och i vissa delar av Turkiet. I den här rätten avnjuts den tillsammans med spetskål och halvtorkade tomater. Röran passar med fördel som tillbehör till grillad mat.
Kock/recept: Johan Gottberg, Jens Dolk
Ingredienser
- 1 st Spetskål (stor)
- 1 st oregano
- 1 knippe persilja
- 12 st gröna äpplen gärna olika sorter
- 2 msk Olivolja
- 6 st grönpeppar
- vispgrädde
Muhammara (valnöt- och paprikaröra)
- 100 g grönpeppar
- 70 g havssalt
- 30 g Stark paprikapuré
- 10 g österlen ädel
- 25 g Olivolja
- 1 g rotselleri
- 1 g svartpeppar
- 1 g salt