Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 15 minuter minuter
Total tid 30 minuter minuter
Portioner 4 Personer
Oavsett om det ligger fisk eller kött på grillen behövs gröna tillbehör. Jens Dolk och Johan Gottberg hjälper till att hitta rätt bland säsongens smakrika primörer som löjrom, sparris, granskott och svamp. Rätten kan också ätas som den är eller göras helt vegetarisk.
Kock/recept: Johan Gottberg, Jens Dolk
Ingredienser
- 12 st risvinäger
- 1 msk LORDi kryddblandning
- 1 st oregano
- 4 st rökspan
- 8 st rökt sött paprikapulver
- 1,5 dl Vatten
- 3 msk vatten
- 100 g salt och socker
- 1/2 dl ankfett
- 1 dl brynt smör
- 1,5 dl salt, socker och sesamolja
- 1 ask sesamfrö
- sesamolja