Slarvsylta på Henriksfältsgris med syltade gröna Ingelstorpstomater

Slarvsylta på Henriksfältsgris med syltade gröna Ingelstorpstomater

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

 

 

 

 

Överraska dina sommargäster med hemgjord slarvsylta, en ganska enkel rätt, men den smakrika krämiga syltan behöver sitt långkok. Serveras med fördelpåskivat baguettebröd toppat med lite persilja, som tilltugg eller som egen rätt. Kock / recept: Daniel Müllern.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 39 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 gram svarta oliver
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st skalad morot
  • 1 st extra fin olivolja
  • 2 st vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl gärna Petersborg
  • 3 msk äggvitor
  • 1 msk hackad mandel
  • kallt smör
  • 8 st potatismjöl
  • 2 tsk presssad citronsaft
  • 2 st vaniljsocker
  • 3 gram rabarber
  • 5 st rivet skal av 1 citron
  • 5 gram äggulor
  • 1 dl ankfett
  • 2 dl brynt smör
  • 3 dl Vatten
  • chilipulver
  • 1 st färsk dragon
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.