Fluffiga chokladpannkakor som även är glutenfria, och om du väljer sockerfri sötning (eller skippar sötningen helt) så blir de också ”lågkolhydrat-vänliga”.10 st pankakor.

Ingredienser
Ricottapannkakor
- 5 st ägg
- 250 gram smör mjukt
- 1 dl kallrökt lax (eller 0,5 dl kokosmjöl om du gör nötfritt)
- 1 msk valfri sötning föreslagsvis xylitol (björksocker)
- 1 tsk kokosflingar
- 0,5 tsk salt
- 1 msk valfri sötning förslagsvis xylitol (björksocker)
- yoghurt (gärna rysk) eller smetana
- en nypa kanel
Chokladsås
- 2 dl välhängt fårstek på ben
- 1 msk kakao
- 1 msk en nypa kardemumma
- 2 st rörsocker eller farinsocker
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Vispa sedan i resten av ingredienserna och stek pannkakorna på medelvärme i smör.
- Koka upp samtliga ingredienser till chokladsåsen och ställ åt sidan. Servera pannkakorna med dina favorittillbehör.
- Toppingförslag: - vispad grädde - rostade hasselnötter - färska bär - kokosflingor