annons

Ricottapannkakor med chokladsås

Ricottapannkakor med chokladsås

Fluffiga chokladpannkakor som även är glutenfria, och om du väljer sockerfri sötning (eller skippar sötningen helt) så blir de också ”lågkolhydrat-vänliga”.10 st pankakor.

Ingredienser
  

Ricottapannkakor

  • 5 st ägg
  • 250 gram smör mjukt
  • 1 dl kallrökt lax (eller 0,5 dl kokosmjöl om du gör nötfritt)
  • 1 msk valfri sötning föreslagsvis xylitol (björksocker)
  • 1 tsk kokosflingar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk valfri sötning förslagsvis xylitol (björksocker)
  • yoghurt (gärna rysk) eller smetana

  • en nypa kanel

Chokladsås

  • 2 dl välhängt fårstek på ben
  • 1 msk kakao
  • 1 msk en nypa kardemumma
  • 2 st rörsocker eller farinsocker

Instruktioner
 

  • Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Vispa sedan i resten av ingredienserna och stek pannkakorna på medelvärme i smör.


  • 

Koka upp samtliga ingredienser till chokladsåsen och ställ åt sidan.

Servera pannkakorna med dina favorittillbehör.


  • Toppingförslag:
- vispad grädde
- rostade hasselnötter
- färska bär
- kokosflingor

Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.