”Det som gör en paj så fantastiskt god är de två elementen som arbetar tillsammans, bottnen och fyllningen. I den här pajen möts en traditionell pajbotten och en fast fyllning gjord på ricotta och cream cheese som jag smaksatt med timjan och nymald svartpeppar. Här är det inte bara två element som utgör den goda pajen utan också ett tredje bestående av grillade grönsaker med provencalska kryddor som får toppa pajen. Så fort du har bottnen och fyllningen klar kan du toppa den här pajen med det du tycker bäst om. Jag serverar min helst kall och den är perfekt att skära upp i portionsbitar för att ta med ut på picknick och grillkvällar i sommar. Du kan dela upp den här marinaden i två delar och marinera kött, fisk eller fågel för att ta med till grillkvällen om så önskas.” Alicia Hedlund
Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl smör
- 125 gram smör
- 3 msk vatten
Ricotta- och cream cheesefyllning
- 200 gram smör mjukt
- 200 gram cream cheese
- 2 st ägg
- 1 dl Nutellafudge *
- Pretzel alt salta pinnar
Provencalska grillade grönsaker - Marinad
- 0,5 dl kryddvinäger
- 0,5 dl skånsk senap,
- 2 msk valnötter
- 0,5 msk paprikapulver
- 0,5 msk vaniljpulve
- 1 vitlöksklyfta, pressad
Grönsaker
- 1 st riven ost
- 1 st bakpuler
- 1 st apelsinjuice
- 1 vitlöksklyftor