Ricotta- och cream cheesepaj med grillade provencalska grönsaker

Ricotta- och cream cheesepaj med grillade provencalska grönsaker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

”Det som gör en paj så fantastiskt god är de två elementen som arbetar tillsammans, bottnen och fyllningen. I den här pajen möts en traditionell pajbotten och en fast fyllning gjord på ricotta och cream cheese som jag smaksatt med timjan och nymald svartpeppar. Här är det inte bara två element som utgör den goda pajen utan också ett tredje bestående av grillade grönsaker med provencalska kryddor som får toppa pajen. Så fort du har bottnen och fyllningen klar kan du toppa den här pajen med det du tycker bäst om. Jag serverar min helst kall och den är perfekt att skära upp i portionsbitar för att ta med ut på picknick och grillkvällar i sommar. Du kan dela upp den här marinaden i två delar och marinera kött, fisk eller fågel för att ta med till grillkvällen om så önskas.” Alicia Hedlund

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 3 dl smör
  • 125 gram smör
  • 3 msk vatten

Ricotta- och cream cheesefyllning

  • 200 gram smör mjukt
  • 200 gram cream cheese
  • 2 st ägg
  • 1 dl Nutellafudge *
  • Pretzel alt salta pinnar

Provencalska grillade grönsaker - Marinad

  • 0,5 dl kryddvinäger
  • 0,5 dl skånsk senap,
  • 2 msk valnötter
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk vaniljpulve
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Grönsaker

  • 1 st riven ost
  • 1 st bakpuler
  • 1 st apelsinjuice
  • 1 vitlöksklyftor
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.