Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med nötter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En fantastiskt god kladdkaka som passar utmärkt till kaffet.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 38 minuter
Portioner 8 personer

Ingredienser
  

  • 175 g smör till smeten
  • 4 st ägg
  • 1 dl kakao
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 5 dl strösocker
  • 20 g hasselnötter
  • 50 g smör glasyren

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175°
  • Smörj och bröa en form som är ca 28 cm och har löstagbar kant. Krossa hasselnötterna.
  • Smält ner smetens smör, vispa därefter ägg och socker poröst.
  • Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt, vetemjöl samt de krossade hasselnötterna.
  • Rör ner smöret som fått svalna lite. Häll i smeten i formen och grädda kakan i ca. 35 min.
  • Kakan ska vara fast i kanterna men något lös i mitten när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras och serveras.

Glasyren

  • Smält chokladen och glasyrens smör på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Serveras med vispad grädde som gärna får toppas med lite O´boy för lite extra kladd.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.