Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med nötter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






En fantastiskt god kladdkaka som passar utmärkt till kaffet.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 38 minuter
Portioner 8 personer

Ingredienser
  

  • 175 g smör till smeten
  • 4 st ägg
  • 1 dl kakao
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 5 dl strösocker
  • 20 g hasselnötter
  • 50 g smör glasyren

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175°
  • Smörj och bröa en form som är ca 28 cm och har löstagbar kant. Krossa hasselnötterna.
  • Smält ner smetens smör, vispa därefter ägg och socker poröst.
  • Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt, vetemjöl samt de krossade hasselnötterna.
  • Rör ner smöret som fått svalna lite. Häll i smeten i formen och grädda kakan i ca. 35 min.
  • Kakan ska vara fast i kanterna men något lös i mitten när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras och serveras.

Glasyren

  • Smält chokladen och glasyrens smör på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Serveras med vispad grädde som gärna får toppas med lite O´boy för lite extra kladd.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons












  • Firedrops


annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.