Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 38 minuter minuter
Portioner 8 personer
En fantastiskt god kladdkaka som passar utmärkt till kaffet.
Ingredienser
- 175 g smör till smeten
- 4 st ägg
- 1 dl kakao
- 50 g mörk blockchoklad
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 5 dl strösocker
- 20 g hasselnötter
- 50 g smör glasyren
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Smörj och bröa en form som är ca 28 cm och har löstagbar kant. Krossa hasselnötterna.
- Smält ner smetens smör, vispa därefter ägg och socker poröst.
- Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt, vetemjöl samt de krossade hasselnötterna.
- Rör ner smöret som fått svalna lite. Häll i smeten i formen och grädda kakan i ca. 35 min.
- Kakan ska vara fast i kanterna men något lös i mitten när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras och serveras.
Glasyren
- Smält chokladen och glasyrens smör på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Serveras med vispad grädde som gärna får toppas med lite O´boy för lite extra kladd.