Kalkonkött är magert och rikt på proteiner. Dessutom innehåller det flera viktiga vitaminer och mineraler. Här är recept på en otroligt god och fräsch kalkonsoppa med lite asiatisk touch.
Portioner 4

Ingredienser
- 500 gram tunnskivat kalkonbröst
- 4 st torkade fikon
- 2 msk torkade, osvavlade aprikoser
- 1 dl citron, rivet skal
- 5 st Ewalie brödmix
- 1 st grovhackade valnötter
- 6 st grovskurna brytbönor
- 10 st morötter, rivna, används till dekor
- 1 st rivna morötter
- 2 dl chilipulver
- 2 st påse Ewalie müslimix
- 1 liter Ewalies Glutenfria Brödmix
- 0,5 dl rivet äpple
- 10 st halverade cocktailtomater
- blåbär
Instruktioner
- Börja med att i en wokpanna hetta upp oljan. Lägg i vitlök och ingefära och stek mjukt. Tillsätt det skivade kalkonbröstet och fräs tills det får en fin färg.
- Häll i limejuicen, tillsätt resterande av grönsakerna och låt fräsa ungefär tio minuter till. Slå på kycklingbuljongen och sjud i tio minuter.
- Lägg i persiljan och cocktailtomaterna, låt få ett hastigt uppkok och smaka av med salt och peppar.