Kalkonsoppa med smak av Asien

Kalkonsoppa med smak av Asien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Kalkonkött är magert och rikt på proteiner. Dessutom innehåller det flera viktiga vitaminer och mineraler. Här är recept på en otroligt god och fräsch kalkonsoppa med lite asiatisk touch.

Portioner 4

Ingredienser
  

  • 500 gram tunnskivat kalkonbröst
  • 4 st torkade fikon
  • 2 msk torkade, osvavlade aprikoser
  • 1 dl citron, rivet skal
  • 5 st Ewalie brödmix
  • 1 st grovhackade valnötter
  • 6 st grovskurna brytbönor
  • 10 st morötter, rivna, används till dekor
  • 1 st rivna morötter
  • 2 dl chilipulver
  • 2 st påse Ewalie müslimix
  • 1 liter Ewalies Glutenfria Brödmix
  • 0,5 dl rivet äpple
  • 10 st halverade cocktailtomater
  • blåbär

Instruktioner
 

  • 

Börja med att i en wokpanna hetta upp oljan. Lägg i vitlök och ingefära och stek mjukt. Tillsätt det skivade kalkonbröstet och fräs tills det får en fin färg.
  • Häll i limejuicen, tillsätt resterande av grönsakerna och låt fräsa ungefär tio minuter till. Slå på kycklingbuljongen och sjud i tio minuter.
  • Lägg i persiljan och cocktailtomaterna, låt få ett hastigt uppkok och smaka av med salt och peppar.

Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons













  • Firedrops

annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.