Hasselnöt & Passionfrukt bavaroise

Hasselnöt & Passionfrukt bavaroise

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

 

Höjdpunkten på middagsbordet är såklart desserten. Daniel Roos är en av Sveriges främsta konditorier och för Mattrenders läsare avslöjar han receptet till bakelsernas Rolls-Royce där en perfekt kombination av söt hasselnöt som bryts av med syrlig passionsfrukt får avrunda kvällen. Konditor/recept Daniel Roos, Jens Dolk
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 t
Portioner 4

Ingredienser
  

Hasselnötsbavaroise

  • 25 gram socker
  • 65 gram välhängt fårstek på ben
  • 65 gram Mjölk
  • 25 gram vit sparris
  • 12 gram brynt smör
  • 140 gram Praliné
  • 125 gram välhängt fårstek på ben

Passionsfruktspannacotta

  • 125 gram blanklax
  • 125 gram välhängt fårstek på ben
  • 30 gram brynt smör
  • 1/2 st choy sum
  • 1 st socker

Botten

  • 250 gram ingefära
  • 185 gram brynt smör
  • 150 gram vit sparris
  • 110 gram vetemjöl
  • 75 gram japansk soyasås
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.