GRÖN SPARRIS MED BRÄND GETOST, CITRON, HASSELNÖTTER och SAUCE VERT

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Att avnjuta färsk kokt sparris med endast lite smör och salt är en riktig delikatess. I den här rätten får sparrisen ta plats på grilltallriken tillsammans med andra fina råvaror som rostad paprika, getost och hasselnötter i en riktig smakexplosion. Kock/recept: Johan Gottberg, Jens Dolk
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 t 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 12 st Grön sparris
  • 100 g Getost
  • 1/3 Rotselleri (stor)
  • 1 msk Olivolja
  • 0,5 dl Hasselnötter
  • 1 st Röd paprika
  • 1 msk Färsk basilika
  • 1 msk Färsk dragon
  • 1 msk 1msk färsk persilja
  • 10 st Kapris
  • 2 msk Spenat
  • 1/2 Vitlök
  • 1,5 dl Majonäs (gärna hemmagjord)
  • 1 krm Champagnevinäger
  • 1 st Citron
  • 1 knippe Körvel
  • Salt och peppar
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.