Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 50 minuter minuter
Total tid 1 timme t 35 minuter minuter
Portioner 4 personer
Att avnjuta färsk kokt sparris med endast lite smör och salt är en riktig delikatess. I den här rätten får sparrisen ta plats på grilltallriken tillsammans med andra fina råvaror som rostad paprika, getost och hasselnötter i en riktig smakexplosion.
Kock/recept: Johan Gottberg, Jens Dolk
Ingredienser
- 12 st Grön sparris
- 100 g Getost
- 1/3 Rotselleri (stor)
- 1 msk Olivolja
- 0,5 dl Hasselnötter
- 1 st Röd paprika
- 1 msk Färsk basilika
- 1 msk Färsk dragon
- 1 msk 1msk färsk persilja
- 10 st Kapris
- 2 msk Spenat
- 1/2 Vitlök
- 1,5 dl Majonäs (gärna hemmagjord)
- 1 krm Champagnevinäger
- 1 st Citron
- 1 knippe Körvel
- Salt och peppar