annons

GRÖN SPARRIS MED BRÄND GETOST, CITRON, HASSELNÖTTER och SAUCE VERT

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 timme 35 minuter
Portioner 4 personer
Att avnjuta färsk kokt sparris med endast lite smör och salt är en riktig delikatess. I den här rätten får sparrisen ta plats på grilltallriken tillsammans med andra fina råvaror som rostad paprika, getost och hasselnötter i en riktig smakexplosion. Kock/recept: Johan Gottberg, Jens Dolk

Ingredients
  

  • 12 st Grön sparris
  • 100 g Getost
  • 1/3 Rotselleri (stor)
  • 1 msk Olivolja
  • 0,5 dl Hasselnötter
  • 1 st Röd paprika
  • 1 msk Färsk basilika
  • 1 msk Färsk dragon
  • 1 msk 1msk färsk persilja
  • 10 st Kapris
  • 2 msk Spenat
  • 1/2 Vitlök
  • 1,5 dl Majonäs (gärna hemmagjord)
  • 1 krm Champagnevinäger
  • 1 st Citron
  • 1 knippe Körvel
  • Salt och peppar
Print Recipe

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.