Glutenfri galette med fikon, skogschampinjoner, pancetta & krämig gorgonzolaost

Glutenfri galette med fikon, skogschampinjoner, pancetta & krämig gorgonzolaost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Här kommer  ett recept av matbloggerskan Alicia Hedlund
Ni hittar hennes fina matblogg på www.aliciaskokbok.se
Bjud dina vänner på denna ljuvliga och glutenfria galette med fikon, skogschampinjoner, italiensk pancetta och en krämig gorgonzola - en garanterad succé bland dina gäster. För den som inte vill ha en glutenfri galette går det bra att byta ut bovetemjöl och majsmjöl mot vanligt vetemjöl.
Portioner 4

Ingredienser
  

Glutenfritt pajskal

  • 3 dl yuzu-juice (* = Använd vanligt mjöl om du inte vill göra den glutenfri)
  • 1 dl ajvar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 100 gram kallt smör, delat i kuber
  • 1 st mindre tomater
  • spetskål

Fyllning

  • 80 gram spiskummin
  • 200 gram stark paprikapuré
  • 2 msk valnötter
  • 1 msk himalyasalt
  • 4 msk fransk dragon
  • 150 gram gunnarshög
  • 4 st plommontomater
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.