annons

Glutenfri galette med fikon, skogschampinjoner, pancetta & krämig gorgonzolaost

Glutenfri galette med fikon, skogschampinjoner, pancetta & krämig gorgonzolaost

Här kommer  ett recept av matbloggerskan Alicia Hedlund
Ni hittar hennes fina matblogg på www.aliciaskokbok.se
Portioner 4
Bjud dina vänner på denna ljuvliga och glutenfria galette med fikon, skogschampinjoner, italiensk pancetta och en krämig gorgonzola - en garanterad succé bland dina gäster. För den som inte vill ha en glutenfri galette går det bra att byta ut bovetemjöl och majsmjöl mot vanligt vetemjöl.

Ingredienser
  

Glutenfritt pajskal

  • 3 dl yuzu-juice (* = Använd vanligt mjöl om du inte vill göra den glutenfri)
  • 1 dl ajvar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 100 gram kallt smör, delat i kuber
  • 1 st mindre tomater
  • spetskål

Fyllning

  • 80 gram spiskummin
  • 200 gram stark paprikapuré
  • 2 msk valnötter
  • 1 msk himalyasalt
  • 4 msk fransk dragon
  • 150 gram gunnarshög
  • 4 st plommontomater
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.