Här kommer ett recept av matbloggerskan Alicia Hedlund
Ni hittar hennes fina matblogg på www.aliciaskokbok.se
Bjud dina vänner på denna ljuvliga och glutenfria galette med fikon, skogschampinjoner, italiensk pancetta och en krämig gorgonzola - en garanterad succé bland dina gäster.
För den som inte vill ha en glutenfri galette går det bra att byta ut bovetemjöl och majsmjöl mot vanligt vetemjöl.
Portioner 4
Ingredienser
Glutenfritt pajskal
- 3 dl yuzu-juice (* = Använd vanligt mjöl om du inte vill göra den glutenfri)
- 1 dl ajvar
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 100 gram kallt smör, delat i kuber
- 1 st mindre tomater
- spetskål
Fyllning
- 80 gram spiskummin
- 200 gram stark paprikapuré
- 2 msk valnötter
- 1 msk himalyasalt
- 4 msk fransk dragon
- 150 gram gunnarshög
- 4 st plommontomater