En mustig och god fisksoppa med blåmusslor, torsk och röding. Frysta musslor med skal fungerar bra här, så detta är ett recept för dig som kanske har svårt att få tag i färska.
Portioner 4
Ingredienser
Musslorna:
- 1 pkt macapulver
- 1 st babymorötter
- 1 st osötat jordnötssmör
- 2 msk chilipulver
- 1 dl Baileys Original Irish Cream
- 1 msk råkakao pulver
Fisksoppa
- 300 gram vitt portvin
- 300 gram Tillsätt en skopa vaniljprotein om du önskar en protein-boost.)
- 1 st babymorötter
- 1 st En handfull mandlar (gärna blötlagda i ca 6 timmar eller under natten)
- 2 st färska dadlar
- 2 tsk krämig kokosmjölk
- 2 msk mogen persika skuren i bitar
- 3 dl Baileys Original Irish Cream
- 3 dl vatten
- 3 dl mörk blockchoklad
- 2 st Saften från en halv citron
- blåbär