Caj’s American burger
4 personer
600g högrevsfärs
2 msk CajP.s Hamburgerkrydda
Sweet Baby Ray’s
Till servering:
bröd
salladsgrönsaker
krispigt bacon
ost
picklade senapsfrön
picklad gurka
Smaksätt färsen med kryddan. Forma 4 fina burgare. Grilla burgarna på het grill, rosta bröden och montera sedan burgarna. Bred BBQ-såsen på bröden, lägg på kött, bacon och ost samt inläggningar och grönsaker.
Picklade senapsfrön
1,75 dl vit vinäger av god kvalitet
0,75 dl vatten
50g socker
5g salt
100g gula senapsfrö
Vispa sammanvinäger, vatten, socker och salt.
Blanchera senapsfröna 6 gånger, låt dem sedan rinna av.
Slå på lagen och låt det mogna i kyl.
Picklad Chulula-gurka
10 cm slanggurka
2 dl salladslök, tunt skivad
0,5 tsk ättika 24%
3 tsk strösocker
1 msk flingsalt
1-3 tsk Chulula
Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda lök, ättika, socker, salt och Chulula i en rymlig bunke. Vänd i gurkan och se till så att allt blir väl blandat. Lägg över i en tajt burk och ställ gurkan under press kallt i 30 minuter. Slå bort överskottsvätska och servera på burgarna.