Butternut burgare
4 personer
1 liten pumpa, butternut
2 msk CajP’s Pulled pork krydda
1 msk honung
1 msk rapsolja
guacamole
granatäpplekärnor
tunt skivade rädisor
krispig sallad
Skölj och kärna ur pumpan. Dela den i fina bitar och smaksätt med krydda, honung och olja. Grilla den på försiktig värme tills den är helt genomstekt och mör, det tar ca 30-40 minuter. Vänd med jämna mellanrum så att den inte bränns vid.
Pilla av skalet och montera fina burgare och servera dem rykande heta.
Chulula-guacamole
2 mogna avokados
1 msk finhachad scharlottenlök
2 msk hackat tomatkött
1-3 tsk Chulula
0,5-1 msk finhackad vitlök
1-2 tsk pressad lime
2 msk rapsolja
flingsalt, svartpeppar
hackad färsk koriander (eller bladpersilja)
Mosa avokadon och blanda samman alla ingredienserna. Smaka av med salt, peppar, vitlök, lime och Chulula.