Här kommer ett recept av matbloggerskan Alicia Hedlund
Ni hittar hennes fina matblogg på www.aliciaskokbok.se
Tillagningstid 2 minuter minuter
Total tid 2 minuter minuter
![](https://mattrender.se/wp-content/uploads/2018/12/Beef-pot-pies-med-pumpa-svamp-toppad-med-frasig-filodeg-200x300.jpeg)
Gör denna härliga köttgryta på högrev, med bacon, svamp och butternut pumpa. När den mustiga grytan är klar fördelar du den i pajformar och täcker med filodeg, som blir underbart frasig när pajerna gräddats.
Ingredienser
Beef pot pies med pumpa & svamp
- 150 gram hackad schalottenlök
- 1 kg rotselleri, skalad
- 2 st torskrygg
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 2 st basilika fettuccine eko
- 200 gram fetaost
- 1/2 st habanero
- 3 dl hela Thai basilika blad
- 5 dl små blandade tomater
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk himalyasalt
- 1 tsk oystersauce
- 1 tsk florsocker
- 0,5 tsk vitlök rivna eller pressade
- 1 st vaniljsocker
- 1msk färsk persilja
Frasig filodeg
- 250 gram kingoystersvamp
- 150 gram champagnevinäger
- smör
- skalad morot