Asiatiska köttbullar med wasabikålsallad

Asiatiska köttbullar med wasabikålsallad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Asiatiska kycklingköttbullar:
500 g kycklingfärs
2 st vårlökar
2 tsk färsk, riven ingefära

1 st citrongrässtjälk
1 tsk salt
1 msk ljus soja

Blanda färsen med fint skuren vårlök, pressade vitlöksklyftor, ingefära, salt och fint strimlat citrongräs (banka stjälken med baksidan av en kniv innan du skivar så tunt som möjligt). Rulla till köttbullar och stek gärna i kokosfett.

Rödkål och rättikasallad med sesam- och wasabidressing:
600 g rödkål
300 g rättika
1 dl majonnäs
0,5 dl rapsolja kallpressad
2–3 tsk wasabi
1 tsk salt
0,5 dl rostade sesamfrön

Riv rödkål och rättika tunt. Mixa samman majonnäs med rapsolja, wasabi och salt. Blanda samman rödkål, rättika, dressing och rostade sesamfrön.

Korianderketchup:
2 dl ketchup (sötad med stevia)
0,5 kruka koriander
2 tsk ljus soja
1 tsk sesamolja

Mixa samman samtliga ingredienser. Klart!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.