Asiatiska kycklingköttbullar:
500 g kycklingfärs
2 st vårlökar
2 tsk färsk, riven ingefära
1 st citrongrässtjälk
1 tsk salt
1 msk ljus soja
Blanda färsen med fint skuren vårlök, pressade vitlöksklyftor, ingefära, salt och fint strimlat citrongräs (banka stjälken med baksidan av en kniv innan du skivar så tunt som möjligt). Rulla till köttbullar och stek gärna i kokosfett.
Rödkål och rättikasallad med sesam- och wasabidressing:
600 g rödkål
300 g rättika
1 dl majonnäs
0,5 dl rapsolja kallpressad
2–3 tsk wasabi
1 tsk salt
0,5 dl rostade sesamfrön
Riv rödkål och rättika tunt. Mixa samman majonnäs med rapsolja, wasabi och salt. Blanda samman rödkål, rättika, dressing och rostade sesamfrön.
Korianderketchup:
2 dl ketchup (sötad med stevia)
0,5 kruka koriander
2 tsk ljus soja
1 tsk sesamolja
Mixa samman samtliga ingredienser. Klart!