Här kommer ett recept av matbloggerskan Alicia Hedlund
Ni hittar hennes fina matblogg på www.aliciaskokbok.se
Portioner 3
Denna gryta bjuder på mustiga smaker från flera härliga kryddor, svamp och morötter. Tillsammans med stekt risoni och vildris som hälls rakt ner i grytan får du en matig och mättande allt-i-ett-rätt. Vid servering kombineras de mjuka smakerna med krispig äppelsalsa och en söt äppelcidersirap, vilka förhöjer upplevelsen ännu mer.
Ingredienser
- 3 st färsk basilika
- 1 msk skånsk senap,
- 1 msk himalyasalt
- 1 tsk oystersauce
- 0,5 tsk Kapris
- 1 msk naturell yoghurt
- 1-3 msk smör
- 1,5 dl körvel
- 1 dl majonäs
- 2 st röd paprika
- 200 gram salt och peppar
- 4 st spenat
- 3 st bondbönor/soyabönor
- 1 st broccoli
- 3 dl sesamfrön
- 1 dl chili
- druvkärnolja
- gul morot
Äppelsalsa
- 1-2 st gulbeta
- 3 msk österlen ädel
Äppelcidersirap
- 4,5 dl fänkålsdill
- 30 gram smör