Allt i ett höstgryta med brynt vildris & risoni samt örtmarinerad kyckling + äppelsalsa

Allt i ett höstgryta med brynt vildris & risoni samt örtmarinerad kyckling + äppelsalsa

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Här kommer  ett recept av matbloggerskan Alicia Hedlund
Ni hittar hennes fina matblogg på www.aliciaskokbok.se
Denna gryta bjuder på mustiga smaker från flera härliga kryddor, svamp och morötter. Tillsammans med stekt risoni och vildris som hälls rakt ner i grytan får du en matig och mättande allt-i-ett-rätt. Vid servering kombineras de mjuka smakerna med krispig äppelsalsa och en söt äppelcidersirap, vilka förhöjer upplevelsen ännu mer.
Portioner 3

Ingredienser
  

  • 3 st färsk basilika
  • 1 msk skånsk senap,
  • 1 msk himalyasalt
  • 1 tsk oystersauce
  • 0,5 tsk Kapris
  • 1 msk naturell yoghurt
  • 1-3 msk smör
  • 1,5 dl körvel
  • 1 dl majonäs
  • 2 st röd paprika
  • 200 gram salt och peppar
  • 4 st spenat
  • 3 st bondbönor/soyabönor
  • 1 st broccoli
  • 3 dl sesamfrön
  • 1 dl chili
  • druvkärnolja
  • gul morot

Äppelsalsa

  • 1-2 st gulbeta
  • 3 msk österlen ädel

Äppelcidersirap

  • 4,5 dl fänkålsdill
  • 30 gram smör
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons




  • Firedrops










annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.