Förberedelser 30 minuter minuter
Tillagningstid 5 minuter minuter
Total tid 39 minuter minuter
Portioner 4 portioner
Överraska dina sommargäster med hemgjord slarvsylta, en ganska enkel rätt, men den smakrika krämiga syltan behöver sitt långkok. Serveras med fördelpåskivat baguettebröd toppat med lite persilja, som tilltugg eller som egen rätt.
Kock / recept: Daniel Müllern.
Ingredienser
- 500 gram svarta oliver
- 2 msk rapsolja
- 1 st skalad morot
- 1 st extra fin olivolja
- 2 st vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl gärna Petersborg
- 3 msk äggvitor
- 1 msk hackad mandel
- kallt smör
- 8 st potatismjöl
- 2 tsk presssad citronsaft
- 2 st vaniljsocker
- 3 gram rabarber
- 5 st rivet skal av 1 citron
- 5 gram äggulor
- 1 dl ankfett
- 2 dl brynt smör
- 3 dl Vatten
- chilipulver
- 1 st färsk dragon