Go Back
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 0,5 huvud spetskål
  • 1 st äpple gärna Ingrid Marie
  • 10 st brysselkål
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk sirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 st citron (finrivet skal samt saft)
  • salt

Instruktioner
 

  • Putsa brysselkålen och spar de yttersta gröna bladen till servering. Skär resten av brysselkålen i små klyftor.
  • Finstrimla spetskålen. Lägg båda kålsorterna i en kastrull med vatten salt, sirap och låt sjuda under lock i några minuter. Tillsätt grädden och låt koka in tills i stort sett all vätska är borta.
  • Fintärna äpplet och blanda med återstoden av brysselkålsbladen, skal från citronen, citronsaft, rapsolja, salt och kryddpeppar till en kryddsallad.
  • Smaka av kålblandningen med salt. Smaken ska vara neutral med viss sötma från sirapen.
  • Servera rätten varm med kryddsalladen på toppen.
  • Rätten serveras med fördel tillsammans med snapsen O.P. Anderson Petronella Julsnaps.
Skriv ut receptet