250mlFazer Aito Oat for Whippingnaturell, choklad eller kola
2tskflorsocker
Semlosdeg
25gmargarin
2tskkardemummanystött
0,5dlströsocker
2dlhavredryck
10gjäst
4dlvetemjöl
1dlvetemjöltill utbakning
2tskbakpulver
2krmsalt
1loljatill fritering
Mandelmassa
100gmandelmassa
2mskFazer Aito Oat for Whippingnaturell
1tskkardemummanystött
1krmsalt
Instruktioner
Semlosdeg
Smält margarin, kardemumma och socker i en kastrull och häll i havredryck. Värm tills vätskan är fingervarm, cirka 37°C.
Smula jästen i degbunke/hushållsmaskin och häll i vätskan. Tillsätt mjöl och bakpulver och knåda degen cirka 8-10 minuter för hand eller på låg hastighet i en köksassistent i cirka 5 minuter. Tillsätt salt och knåda ytterligare 1 minut. Plasta bunken och låt jäsa i 30 minuter.
Mandelmassa
Dela mandelmassan i mindre bitar. Blanda med övriga ingredienser till en tjock kräm, lägg i en spritspåse.
Servering
Vispa valfri Fazer Aito Oat For Whipping till lagom konsistens och lägg i en spritspåse. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fem jämna bitar. Låt jäsa i cirka 10 minuter. Värm oljan till 160°C i en stor kastrull. Forma en langos genom att dra ut degen och fritera i oljan i cirka 3 minuter. Vänd bröden efter halva tiden och lägg upp på ett fat med hushållspapper så överflödigt fett försvinner. Spritsa först på mandelmassa sedan valfri ”Fazer Aito Oat For Whipping” och pudra över florsocker. Strö över lite nystött kardemumma.