Go Back
Portioner 4

Ingredients
  

  • 4 st potatisar kokta
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 100 g cheddarost riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st bananschalottenlök stor, finhackad
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 50 g forellrom
  • 20 g gräslök hackad
  • 200 g bondbönor färska
  • 50 g kavring
  • smörgåskrasse till garnering

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 120 grader. Skiva kavringen så tunt det går, lägg på bakplåtspapper och låt torka i ugn ca 15 minuter.
  • Blanda tärnad potatis och cheddarost och lägg blandningen i muffinsformar av silikon eller större formar av papper. Knäck äggen och blanda med 2 dl vispgrädde, salt och svartpeppar. Häll äggstanningen i muffinsformarna och grädda i ugn i 140 grader ca 30 minuter. Låt allt kallna och separera innehållet från formen.
  • Koka schalottenlöken med vinägern tills den är helt inkokt i löken. Tillsätt rapsolja och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • Koka bondbönorna ca 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl bönorna hastigt i kallt vatten och separera dem från skalet.
  • Värm royalen i ugn 100 grader i ca 20 minuter och lägg upp på tallrik. Blanda vinägretten med hackad gräslök och forellrom och häll över royalen.
  • Värm bondbönorna med lite smör och salt. Lägg bondbönor på toppen av royalen, klipp över lite smörgåskrasse och hackad gräslök och toppa med en skiva av den torkade kavringen.
  • Rätten serveras med fördel tillsammans med snapsen O.P. Anderson Julaquavit.
Print Recipe