Sätt ugnen på 120 grader. Skiva kavringen så tunt det går, lägg på bakplåtspapper och låt torka i ugn ca 15 minuter.
Blanda tärnad potatis och cheddarost och lägg blandningen i muffinsformar av silikon eller större formar av papper. Knäck äggen och blanda med 2 dl vispgrädde, salt och svartpeppar. Häll äggstanningen i muffinsformarna och grädda i ugn i 140 grader ca 30 minuter. Låt allt kallna och separera innehållet från formen.
Koka schalottenlöken med vinägern tills den är helt inkokt i löken. Tillsätt rapsolja och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Koka bondbönorna ca 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl bönorna hastigt i kallt vatten och separera dem från skalet.
Värm royalen i ugn 100 grader i ca 20 minuter och lägg upp på tallrik. Blanda vinägretten med hackad gräslök och forellrom och häll över royalen.
Värm bondbönorna med lite smör och salt. Lägg bondbönor på toppen av royalen, klipp över lite smörgåskrasse och hackad gräslök och toppa med en skiva av den torkade kavringen.
Rätten serveras med fördel tillsammans med snapsen O.P. Anderson Julaquavit.