Tillaga riset enligt förpackningen.
Blanda ingredienserna till marinaden. Tips! Det är enklast att riva ingefära när den är fryst.
Dela laxen i ca 10 cm stora bitar och lägg ner i marinaden. Plasta och ställ in i kyl till servering.
Skölj gurkan och skär i slantar om 2-3 cm. Finhacka vitlöken och riv ingefära. Lägg allt i en skål och häll på sojan. Blanda och låt stå till servering.
Lägg ner de frusna edamamebönorna i en ångkorg/stålsil. Fyll en kastrull med 1/3 vatten och sätt på högsta värme på spisen. När vattnet stormkokar, lägg på ångkorgen/stålsilen och täck med lock och ånga i 5-7 min. Lägg i en skål och strössla över rikligt med flingsalt.
Salta och koka upp minst 3 liter vatten. Skölj groddarna och koka dem 3-4 min. Lägg groddarna i ett durkslag och skölj tills de har svalnat och låt rinna av.
Blanda soja, socker och chiliflakes efter smak i en serveringsskål. Lägg i groddarna och blanda. Plasta och låt stå kylt till servering.
Värm upp en stor wok/stekpanna 7-8 min på medelvärme så att den blir riktigt varm. Under tiden skär salladskålen, uteslut roten och finhacka vitlöken. När woken/stekpannan är ordentligt varm häll i olja och låt den bli varm. Stek salladskålen under omrörning ca 3-4 min. Smula över grönsaksbuljong, vitlök och häll på sojan. Stek ca 2-3 min till. Häll över i serveringsskål och låt stå till servering.
Stek laxen på hög värme ca 1-2 min på vardera sida på en grill eller i en grillpanna. Lägg upp på ett serveringsfat.
Häll upp kimchi i en skål och ställ fram tillsammans med ris, lax och tillbehör. Toppa lax, sojabönsgroddar och gurka med sesamfrön och koriander.