Go Back
Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 1 st lök gul
  • 1 msk olivolja
  • 100 g rotselleri
  • 1 st potatis
  • 5 st grönkålsblad färska
  • 8 dl vatten
  • 1,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 50 g ädelost

Instruktioner
 

  • Skala och tärna löken och fräs den mjuk i olja. Skala och tärna rotselleri och potatis, rör ner dem med löken.
  • Repa och strimla grönkålsbladen. Tillsätt dem, vatten och grönsaksbuljong och koka ca 15 min.
  • Rör ner crème fraiche, salt och peppar och mixa soppan halvslät.
  • Smula i ädelost vid serveringen.
Skriv ut receptet