Go Back
Portioner 4 pers
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 400 g brysselkål
  • 1 st purjolök stor
  • svartkål några blad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chilifrukt röd
  • 1 tsk sichuanpeppar eller rivet citronskal
  • 0,5 st citron saften
  • 1 dl russin
  • 1 msk brunt farinsocker eller rårörssocker
  • japansk soja eller tamari
  • 2 msk rapsolja eller smör

Instruktioner
 

  • Ansa och halvera brysselkålen, snitta och skölj purjon noga och skär den i grova ringar, strimla svartkålen.
  • Stek grönsakerna i olja 5 minuter.
  • Skala och hacka vitlöken, hacka chilin, rör ner dem och stek ytterligare några minuter.
  • Tillsätt sichuanpeppar och/eller rivet skal av 1/2 citron, citronsaft, russin och socker.
  • Smaka av med lite sojasås.
Skriv ut receptet