Recept från Säsongens Bästa
- 400 g brysselkål
- 1 st purjolök stor
- svartkål några blad
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st chilifrukt röd
- 1 tsk sichuanpeppar eller rivet citronskal
- 0,5 st citron saften
- 1 dl russin
- 1 msk brunt farinsocker eller rårörssocker
- japansk soja eller tamari
- 2 msk rapsolja eller smör
Ansa och halvera brysselkålen, snitta och skölj purjon noga och skär den i grova ringar, strimla svartkålen.
Stek grönsakerna i olja 5 minuter.
Skala och hacka vitlöken, hacka chilin, rör ner dem och stek ytterligare några minuter.
Tillsätt sichuanpeppar och/eller rivet skal av 1/2 citron, citronsaft, russin och socker.
Smaka av med lite sojasås.
Skriv ut receptet