Go Back

Ingredienser
  

  • 1 dl ättika 12 %
  • 2 dl rårörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 8 cl Hendrick's Gin
  • 20 st granskott späda
  • 3 st lagerblad
  • 10 st enbär gröna
  • 10 skivor gurka grillade, delade
  • 1 cm pepparrot skalad, tunt skivad
  • 1 st silverlök skivad
  • 2 burkar sillfiléer urvattnade

Instruktioner
 

  • Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna.
  • Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
  • Grilla både på skinnsidan och köttsidan till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
  • Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk.
  • Rör ner ginen i ättikslagen och häll över sillen.
  • Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.
Skriv ut receptet