Koka riset med dubbel volym vatten.
Låt det koka upp och sjud sedan på låg värme under lock.
När riset är mjukt och blandningen har texturen av gröt (ca 20 min) tillsätter du dina plockade och sköljda nässlor.
Värm under omrörning tills nässlorna minskat i volym, mjuknat och blandats med riset (ca 5 min).
Mixa blandningen i en blender eller matberedare tills den är helt slät.
Bred ut på ugnsplåtar med smörpapper (optimalt är silikonmattor om du har) och torka i ugnen med öppet spjäll på ca 60 °C över natten.
Värm oljan till 180 °C. Bryt dina chips till rätt storlek i förhållande till kastrullen du friterar i. (De tredubblar i storlek).
Fritera chipsen ett i taget med en pincett ca 30 sek på ena sidan, vänd sedan på chipsen och kör ytterligare ca 15 sek på andra sidan. Chipsen puffar upp fint precis som räkchips. Om du upplever att de inte puffar är temperaturen på oljan för låg, minst 180 °C behövs.
OBS. Var försiktig när du friterar hemma!