Go Back
Portioner 4
Krispiga jordärtskockor med svamp och syrat äpple

Ingredienser
  

  • 800 g jordärtskockor
  • 1 l olja till fritering
  • 500 g blandad svamp t ex champinjoner, shiitake eller portabello
  • 2 msk rapsolja neutral
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 250 ml Aito Oat Cuisine Peppar eller egen gräddsås

Picklade äpplen

  • 2 st äpplen t ex Ingrid Marie, Saga eller Rubinola
  • 1/2 dl ättikssprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 kvistar timjan

Instruktioner
 

Picklade äpplen

  • Koka upp ättika, socker, vatten och timjan. Låt lagen svalna. Klyfta äpplena och lägg ner i lagen.

Krispiga jordärtskockor med svamp

  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
  • Tvätt jordärtskockorna noggrant.
  • Koka skockorna i cirka 20 minuter tills de är helt mjuka, häll av och låt svalna.
  • Värm frityrolja till cirka 160°C i en stor kastrull.
  • Stek svampen krispig i olja i cirka 4 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  • Fritera jordärtskockorna 4-5 minuter tills skalet är krispigt, rör om emellanåt så de inte fastnar i botten av kastrullen.
  • Ta upp med en hålslev och lår rinna av på ett fat med hushållspapper, salta direkt.
  • Koka upp ”Aito Oat Cuisine Peppar-såsen.
  • Servera jordärtskockorna med svampen, picklade äpplen och sås.
Skriv ut receptet