Sätt på ugnen på 220 °C / 200 °C varmluft. Skär blomkålen i små buketter. Blanda en nypa chiliflakes, aioli och lite ketchup i en skål. Tillsätt blomkålen och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut den panerade blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.
TIPS: Se till att sprida ut blomkålen på plåten så att den tillagas jämt.
Koka vitlöksris
Finhacka eller pressa vitlök. Smält en klick smör med en skvätt olivolja i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten, ris och salt och låt sedan koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10-15 minuter, eller tills vattnet absorberats.
Förbered grönsaker
Skölj och grovhacka spenat. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Skiva salladslöken i tunna skivor och håll de vita och gröna delarna separat. Skiva gurkan tunt.
Blanda chilimajonäs
Blanda sesamfrön, en generös nypa chiliflakes, sojasås, majonnäs och lite ketchup i en skål. Vispa med en gaffel eller visp.
Stek grönsaker
När riset har 5 min kvar, värm upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek morot under omröring i 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och stek i 1-2 minuter under omrörning.
Servering
Lägg upp vitlöksriset och toppa med stekta grönsaker, krispig blomkål och gurka. Ringla över lite chilimajonnäs och garnera med den gröna salladslöken.