Förberedelser 45 minuter minuter
Tillagningstid 5 minuter minuter
Denna GT bjuder på ljuv lavendel, pepprig tonic och rosa gin med smaknoter av jordgubbar och ros. Det hela sveps in i ett moln av rosvatten. Som att dricka den skönaste av buketter.
Lavendelsockerlag 2 dl vatten 2 dl socker 10 g lavendel Drinken 10 cl Schweppes Selection Mixers Tonic & Pink Pepper 5 cl Hernö Pink Btl Gin 2 cl Lavendelsockerlag (kan bytas mot Monin Violet Syrup) Spray av rosenvatten* Is, kuber och krossad Limehjul Rosblad
Lavendelsockerlag Koka upp vatten och socker i en kastrull tills sockret lösts upp.
Tillsätt lavendel och låt sjuda i sockerlagen.
Kyl lagen och låt den stå i kylen under natten.
Sila av lavendelblomstret efter ett dygn.
Drinken Häll i gin och lavendelsockerlag i ett isfyllt glas.
Rör varsamt.
Toppa upp med Schweppes Selection Mixers Tonic & Pink Pepper.
Garnera med limehjul och rosenblad. Avsluta med att spraya rosvatten i glasets öppning.
Skriv ut receptet