Go Back
Förberedelser 45 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 1 pers
Denna GT bjuder på ljuv lavendel, pepprig tonic och rosa gin med smaknoter av jordgubbar och ros. Det hela sveps in i ett moln av rosvatten. Som att dricka den skönaste av buketter.

Ingredienser
  

Lavendelsockerlag

  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 10 g lavendel

Drinken

  • 10 cl Schweppes Selection Mixers Tonic & Pink Pepper
  • 5 cl Hernö Pink Btl Gin
  • 2 cl Lavendelsockerlag (kan bytas mot Monin Violet Syrup)
  • Spray av rosenvatten*
  • Is, kuber och krossad
  • Limehjul
  • Rosblad

Instruktioner
 

Lavendelsockerlag

  • Koka upp vatten och socker i en kastrull tills sockret lösts upp.
  • Tillsätt lavendel och låt sjuda i sockerlagen.
  • Kyl lagen och låt den stå i kylen under natten.
  • Sila av lavendelblomstret efter ett dygn. 

Drinken

  • Häll i gin och lavendelsockerlag i ett isfyllt glas.  
  • Rör varsamt.
  • Toppa upp med Schweppes Selection Mixers Tonic & Pink Pepper.
  • Garnera med limehjul och rosenblad. Avsluta med att spraya rosvatten i glasets öppning.
Skriv ut receptet