Tillagningstid 50 minuter minuter
Vad är mer somrigt än dill, färskpotatis och nyskördad spetskål? Kanske har du sån tur att du har en egen odling på balkong eller tomt, annars fårdu bege dig till närmsta butik (och skörda) för de här tre favoriterna gör sig riktigt bra till vårt smakrika kycklingspett.
Spetskålen 1 fpk Lönneberga Kycklingspett jalapeño & vitlök (á 480 g) 500 g Spetskål 1 st Citron 100 g Prästost Olivolja Salt Dillbakad potatis 500 g Potatis ½ dl Finhackad dill Olivolja Salt Kryddig Yoghurt 2 ½ dl Matlagningsyoghurt 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Fänkålsfrö, mortlad Några stänk Tabasco Salt
Dillpotatis Värm ugnen till 200 °C.
Halvera potatisen och lägg i en ugnsfast form.
Blanda med olja, salt och den finhackade dillen
Ugnsbaka i cirka 40 minuter tills de är genommjuka och har en fin, rostad yta.
Spetskål Värm grillen till medeltemperatur.
Ansa och klyfta spetskålen i 4 bitar.
Finriv det yttersta skalet från citronen och strö över kålen.
Häll över lite olivolja och strö på salt och gnid in i kålen.
Grilla spetskålen runt om i cirka sju minuter tills den mjuknat något och har en fin grillad yta.
Servering Servera kycklingspett med dillpotatis, kryddyoghurt och kål.
Avsluta med att riva över prästosten på spetskålen.
Skriv ut receptet