Go Back
Förberedelser 20 minuter

Ingredienser
  

Mozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägrett

  • 1 st färsk buffelmozzarella
  • 1 knippe röd mangold
  • 1 fänkål
  • 1 pkt hallon
  • 1 näve rostade bondbönor
  • Färska örter sombasilika och krasse

Lakritsvinägrette

  • 3 msk olivolja, extra virgin,gärna blommig och fruktig
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk ljust lakritspulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar

Örtolja

  • Stjälkarna från örternaoch fänkålen
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Rosmarinbröd

  • 1 degboll enligt pizzadegsreceptet MASTIOs.
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

Mozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägrett

  • 1. Börja med att röra ihop alla ingredienser till vinägretten med en gaffel, till en jämn och krämig dressing.
    2. Mixa örtstjälkar, rapsolja och salt. Här använder vi rapsolja eftersom du aldrig under några omständigheter får mixa olivolja. Den blir besk och hemsk då!
    3. Skär fänkålen i tunna, tunna skivor och lägg ett lager i botten på en tallrik. Lägg även ner en rejäl näve mangold. Ringla över lite örtolja.
    4. Temperera gärna mozzarellan till rumstemperatur, den smakar mest och bäst då. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg den på mangolden. Skeda över örtolja och någon sked av vinägretten.
    5. Strössla över de rostade bondbönorna för härligt krisp, toppa med färska syrliga hallon och avsluta med lite mer av dressingen, lite salt, peppar och massor av färska örter.
    6. Ät salladen med ett gott bröd som du kan låta suga upp alla de goda smakerna som hamnar i tallriken när resten är uppätet!

Rosmarinbröd

  • 1. Ta en pizzadegsboll och tryck ut den med fingertopparna så den blir alldeles bucklig och ca 1 cm tjock.
    2. Ringla över olivolja, strö på hackad rosmarin och salt.
    3. Grädda på het plåt i 250 gradig ugn i ca 10 min, tills krispigt och gyllene på ytan och seg i mitten.
Skriv ut receptet