Go Back

Ingredienser
  

Gin-gravad lax

  • 500 g lax ekologisk
  • 1 dl havssalt
  • 2 dl rårörsocker
  • 3 msk korianderfrön
  • 8 cl Hendrick's Gin

Ramslöksmajonnäs

  • 2 st äggulor ekologiska
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl ramslök
  • 3 dl matolja
  • 1 nypa salt
  • 2 msk äppelcidervinäger

Surdegssmulor

  • surdegsbröd
  • smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • örter färska

Grillad gurka

  • 1 st gurka medelstor
  • havssalt

Instruktioner
 

Gin-gravad lax

  • Börja med att blanda salt, rårörsocker och korianderfrön och mortla så att korianderfröna krossas lite. Gnid in blandningen runt om hela laxen. Stoppa laxen i en förslutningsbar påse och häll på ginen. Förslut påsen och skaka lite så att ginen täcker all lax. Lägg i kylskåpet över natten och vänd upp och ner nästa dag och låt den ligga i ett dygn till. Ta ut och skiva i lagom tunna skivor.

Ramslöksmajonnäs

  • Börja med att mixa ramslöken och oljan med en stavmixer i en bunke. Mixa gärna ett par minuter så får du ut ordentligt med smak. Vispa ihop äggula, dijonsenap, salt och äppelcidervinäger i en ny bunke. Medans du vispar droppar du sakta i ramslöksoljan, lite i taget tills du får en tjock majonnäs. Spara lite av ramslöksoljan till servering.

Surdegssmulor

  • Perfekt sätt att bli av med lite surdegsbröd som blivit lite för hårt! Bryt i mindre bitar och stek i en rejäl klick smör tillsammans med en vitlöksklyfta. På slutet kan du röra ner lite färska örter om du vill det, tex, dill, ramslök eller timjan!

Grillad gurka

  • Dela gurkan på längden och dela sedan de bitarna på längden igen och sedan en gång mitt över. Gnid in med lite ramslöksolja och lite havssalt. Grilla tills gurkorna fått ordentligt med färg.
Skriv ut receptet