Go Back
Portioner 5

Ingredienser
  

Yoghurtpannacotta

  • 3 st gelatinblad små
  • 300 g grädde
  • 75 g socker
  • 0,5 st apelsin zest
  • 200 g yoghurt turkisk

Pumpa-mandel-muscovadocrumble

  • 80 g pumpafrön hackade
  • 80 g mandlar hackade
  • 40 g mandelmjöl
  • 50 g muscovadosocker ljust
  • 30 g farinsocker brunt
  • 60 g mjöl
  • 2,5 g salt
  • 100 g smör

Apelsinsorbet

  • 1 st gelatinblad
  • 160 g vatten
  • 190 g socker
  • 1 st apelsin zest
  • 380 g apelsinsaft eller apelsinjuice av bättre kvalitet
  • 20 g citronsaft

Cointreau-marinerade apelsiner

  • 2 st apelsiner
  • 150 g apelsinjuice
  • 20 g socker
  • 75 g Cointreau
  • 10 g citronjuice

Instruktioner
 

Yoghurtpannacotta

  • Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten
  • Koka upp socker, grädde och apelsinzest
  • Tag från värmen och tillsätt gelatinblad
  • Låt svalna till rumstemperatur
  • Vispa i yoghurten
  • Fyll upp i skålar och låt sätta sig i kylen minst 4 timmar

Pumpa-mandel-muscovadocrumble

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Blanda alla torra ingredienser med vinge i en köksassisten
  • Tillsätt smöret och låt gå ihop till jämna smulor
  • Baka av ca 15 minuter, rör om efter halva tiden

Apelsinsorbet

  • Blötlägg gelatinbladet i iskallt vatten
  • Koka upp socker och vatten med apelsinzest
  • Tag från värmen och tillsätt gelatinblad
  • Blanda sockerlagen med apelsinsaften och smaka av med citronsaft
  • Sila blandningen om du vill ha en helt slät sorbet
  • Låt svalna i rumstemperatur
  • Låt sedan smeten bli helt kall i kylen och kör därefter i glassmaskin

Cointreau-marinerade apelsiner

  • Skär bort skalet på apelsinerna med en vass kniv och filea ur dom
  • Koka upp apelsinjuice med socker, tag från värmen och tillsätt citron och cointreau
  • Låt svalna lite och lägg sedan i apelsinerna, helst över natten

Montering

  • Lägg lite crumble mot kanten av skålen med yoghurtpannacotta
  • Lägg på cointreaumarinerade apelsiner runt om kanten
  • Avsluta med sorbet och dekorera med örter och eventuellt maränger
Skriv ut receptet