Go Back
Tillagningstid 35 minuter
Portioner 4
Himmelska prinskorvsrullar med lingon

Ingredienser
  

  • 375 g smördeg färdigkavlad
  • 2 msk lingonsylt
  • 200 g fläskfärs
  • 1 st gul lök eller röd
  • 5 st prinskorvar överblivna
  • 1 st ägg
  • 1 msk nigellafrön
  • Ketchup till servering

Instruktioner
 

  • Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluftsugn). Finhacka korv och lök.
  • Blanda korv, fläskfärs, lök, samt en generös nypa med salt och peppar i en stor skål.
  • Rulla ut degen och halvera på längden. Bred ut lingonsylt i mitten av varje halva och lämna en 1-2 cm kant på varje sida.
  • Häll blandningen över lingonsylten och tryck ner den lite. Vispa äggulan i en liten skål. Pensla lite av ägget längs ena kanten av varje deghalva. Vik sedan degen över fyllningen. Använd en gaffel för att försegla kanten på dina två långa korvrullar.
  • Skär rullarna i 8 bitar och lägg på en bricka. Pensla med det återstående uppvispade ägget och strö sedan över nigellafrön. Grädda i 25-30 min tills bitarna är gyllene. Servera med ketchup eller mer lingonsylt som dipp.
Skriv ut receptet