Blötlägg ärtorna i kallt vatten dagen innan.
Skala pumpan, dela och skrapa ur kärnorna med en sked. Spara en bit av den övre delen av pumpan till att hyvla rå. Skär resten pumpa i grova bitar och krydda med olivolja, strimlad chili, krossad vitlök, salt och peppar. Rosta i ugnen på 250 grader tills den är mjuk och har en härlig färg. Avsluta med att pressa över citron för att få lite syra.
Veckla ut kycklingbitarna och stek med skinnsidan nedåt på hög värme med olja, vrid sedan ner till medelvärme, lägg i en klick smör och stek tills skinnet är helt krispigt. Vänd på kycklingen och låt den ligga i pannan tills den är helt klar.
Koka ärtorna i saltat vatten på svag värme med lock tills de är helt mjuka. Dela ostronskivlingen i mindre bitar och stek i smör med salt och peppar. Skär gräslöken och blanda med ärtorna och den stekta svampen.
Vispa äggulorna, senap, citronjuice och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills den går ihop till en emulsion, smaka av med riven vitlök.
Skiva ovandelen av pumpan tunt på en mandolin. Krydda med olivolja, citron, salt och svartpeppar. Toppa rätten med råhyvlad pumpa och rostade pumpafrön.