Go Back
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g KycklingSteak Karljohansvamp & Rostad Vitlök
  • 1 st butternutpumpa
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 st chili
  • 1 st citron
  • Smör till stekning
  • 200 g gulärta
  • 300 g ostronskivling
  • 1 kruka gräslök
  • 2 st äggulor
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 st vitlöksklyfta
  • Citronjuice
  • 100 g rostade pumpakärnor
  • Olivolja
  • Citron
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner
 

  • Blötlägg ärtorna i kallt vatten dagen innan.
  • Skala pumpan, dela och skrapa ur kärnorna med en sked. Spara en bit av den övre delen av pumpan till att hyvla rå. Skär resten pumpa i grova bitar och krydda med olivolja, strimlad chili, krossad vitlök, salt och peppar. Rosta i ugnen på 250 grader tills den är mjuk och har en härlig färg. Avsluta med att pressa över citron för att få lite syra.
  • Veckla ut kycklingbitarna och stek med skinnsidan nedåt på hög värme med olja, vrid sedan ner till medelvärme, lägg i en klick smör och stek tills skinnet är helt krispigt. Vänd på kycklingen och låt den ligga i pannan tills den är helt klar.
  • Koka ärtorna i saltat vatten på svag värme med lock tills de är helt mjuka. Dela ostronskivlingen i mindre bitar och stek i smör med salt och peppar. Skär gräslöken och blanda med ärtorna och den stekta svampen.
  • Vispa äggulorna, senap, citronjuice och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills den går ihop till en emulsion, smaka av med riven vitlök.
  • Skiva ovandelen av pumpan tunt på en mandolin. Krydda med olivolja, citron, salt och svartpeppar. Toppa rätten med råhyvlad pumpa och rostade pumpafrön.
Skriv ut receptet