Go Back
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g Quorn Vegan Nuggets
  • 4 dl jasminris
  • 2 dl edamamebönor
  • 200 g mangold
  • 4 st färska lökar delade på längden
  • 1 st gurka
  • Sriracha
  • Sesamfrön
  • Sesamolja

Picklade morötter

  • 200 g morötter
  • 0,5 dl ättikssprit 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Picklad rödlök

  • 200 g rödlök
  • 0,5 dl ättikssprit 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Instruktioner
 

  • Skiva morötter och rödlök tunt och lägg i väl rengjorda burkar med lock. Gör en 123-lag genom att koka ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, rör tills sockret löst sig. Häll lagen över morötterna respektive rödlöken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp. Tips! Picklade grönsaker håller flera veckor i kylskåp så passa på att göra extra så har du goda tillbehör klara att bara ta fram.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Fräs mangold och lök i sesamolja.
  • Tillaga Quorn Vegan Nuggets enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla gurkan och fördela sedan alla ingredienser till din bowl i fyra djupa tallrikar. Toppa med sriracha och sesamfrö efter smak.
Skriv ut receptet