Go Back
Portioner 10 munkar

Ingredienser
  

Munkar

  • 5 st ägg
  • 250 g socker
  • 600 g vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2,25 dl grädde
  • 2,25 dl mjölk
  • 225 g smör osaltat, smält
  • 1 tsk kanel malen

Karamellsås

  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker

Instruktioner
 

Munkar

  • Vispa ägg och 225 gram av sockret pösigt
  • Sikta mjöl, bakpulver och salt genom en finmaskig sil
  • Rör ner i äggblandningen till en slät smet
  • Vänd ner grädde, mjölk och hälften av det smälta smöret
  • Blanda resten av sockret med kanel och ställ åt sidan
  • Stek gyllenbruna i smör i ett munkjärn 2-3 minuter över medelhög värme på båda sidor
  • Tippa ut munkarna ur pannan och rulla i kanelsocker.

Karamellsås

  • Smält sockret och låt det bli brunt utan att brännas.
  • Häll på vattnet och koka ihop 5 minuter
  • Häll såsen över munkarna. Njut!
Skriv ut receptet