Go Back
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st morot liten bit, finhackad
  • 1 st rotselleri liten bit, finhackad
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt eller vitt vin
  • 390 g Zeta Körsbärstomater
  • 2 msk Ardita Tomatpuré tub ekologisk
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 tsk oregano torkad
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca

Instruktioner
 

  • Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
  • Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.
  • Stek ytterligare 1 minut.
  • Lägg i tomatpuré, vitt vin och hela tomater.
  • Låt koka upp och lägg i buljongtärning och örter, låt puttra ca 45 minuter – 1 timme under lock.
  • Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
  • Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta och Grana Padanoost.
Skriv ut receptet