Go Back
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st morot tärnad
  • 2 st blekselleristänger tärnade
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 6 st Zeta Soltorkade tomater Classico
  • 390 g Zeta Krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 230 g Zeta Kikärtor Ekologiska sköljda
  • 230 g Zeta Svarta bönor Ekologiska sköljda
  • 2 st lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 150 g Zeta Salami Piccante hackad
  • 2 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso

Instruktioner
 

  • Fräs alla grönsaker i rejält med olivolja utan att de tar färg.
  • Tillsätt soltorkade tomater, krossade tomater, vatten, buljongtärning, kikärter, bönor, lagerblad och timjan.
  • Låt koka ihop under 10 minuter.
  • Dra skinnet av salamin och tärna den, stek den lätt i lite olivolja.
  • Blanda ner den i grytan och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  • Ringla lite god olivolja över och servera med surdegsbröd och en sallad.
Skriv ut receptet