Go Back

Ingredienser
  

Helgrillad blomkål

  • 1 st blomkålshuvud ca 800 g
  • 75 g smör rumsvarmt
  • 1 st citron
  • 1 dl Västerbottensost riven
  • salt

Hummus

  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 dl Västerbottensost riven
  • 0,5 tsk vit tryffelolja
  • 1 burk kikärtor konserverade, 400 g
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk citronsaft

Grillad citron

  • 2 st citroner

Instruktioner
 

Helgrillad blomkål

  • Sätt ugnen på 225 grader. Smöra in blomkålshuvudet, skölj och zesta citronens gula skal ovanpå och salta. Grilla blomkålen mitt i ugnen i ca 15 minuter så den får en ljusbrun färg, sänk sedan till 125 grader och låt stå i ca 30–40 minuter (tills du kan sticka igenom en kniv i roten från undersidan). Ta ut blomkålen och strö över riven Västerbottensost, höj temperaturen till 200 grader och grädda i ugn tills osten har smält, ca 5 minuter. Alternativt grillar du blomkålshuvudet på indirekt grillning ungefär lika länge. Dela under tiden citronen på mitten och grilla den utan fett i en stekpanna/grillen på hög värme tills den fått färg, ca 2 minuter.

Hummus

  • Mixa alla ingredienser med stavmixer. För en lösare hummus tillsätt mer vatten.
Skriv ut receptet