Go Back
Tillagningstid 40 minuter

Ingredienser
  

Pizzadeg

  • 15 g jäst färsk
  • 3 dl vatten ljummet
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl durumvete
  • 5 dl vetemjöl special

Ostcrème

  • 2,5 dl crème fraiche eller mascarponeost
  • 2 dl Västerbottensost
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 150 g löjrom stenbitsrom går också bra
  • 1 st rödlök finhackad
  • 1 dl dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl Västerbottensost
  • 0,5 st citron det finrivna skalet
  • 4 msk kapris

Instruktioner
 

  • Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vattnet. Rör ner socker, flingsalt och olivolja. Tillsätt durumvete och vetemjöl lite i taget och knåda degen tills den är elastisk, i maskin eller för hand. Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter. Dela degen i fyra och kavla ut tunt på ett mjölat bakbord.
  • Rör ihop ostcrèmen och bred ett jämnt lager över pizzorna. Ringla över olivolja, strö på salt och peppra. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 5 minuter med ugnstemperatur 250 grader. Ta ut pizzan och toppa med löjrom, rödlök, dill, crème fraiche, kapris och smulad Västerbottensost. Till sist, riv över lite citronskal.
  • Tips: Skär i snittar och servera som tilltugg på middagsbjudningen.
Skriv ut receptet