Go Back
Portioner 1

Ingredienser
  

  • 1 skiva Pågen Surdegsgoda
  • 1 st avokado
  • 1 st ägg
  • 1 msk färskost naturell
  • 1 msk ättika
  • 0,5 msk salt
  • flingsalt
  • peppar
  • chiliflakes
  • smörgåskrasse
  • citronskal till dekoration

Instruktioner
 

  • Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur de två halvorna och skär dem i tunna skivor.
  • Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull och skruva sedan ner värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ägget i en liten skål. Gör en virvel i vattnet med en slev och häll sedan försiktigt ägget i vattnet. Låt sjuda i ca 3 minuter.
  • Bre en skiva Surdegsgoda med färskost. Lägg på avokadon och ringla över lite olivolja.
  • Ta upp ägget med en hålslev och låt vattnet rinna av ägget. Lägg det sedan på mackan.
  • Toppa ägget med flingsalt, nymalen svartpeppar, lite chiliflakes, klippt smörgåskrasse och rivet citronskal.
  • Skär en skåra i ägget och låt gulan rinna ut.
Skriv ut receptet