Go Back
Portioner 4
Perfekt vardagsrätt för den stressade barnfamiljen. Smaker som älskas av såväl barn som vuxna och allt tillagas i en och samma gryta – smidigt och minimalt med disk. Servera tacopastan precis som den är eller med dina favorittacotillbehör. Hörde jag guacamole på bondbönor med mycket koriander?
Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Louise Edlund Winbladh, som vill äta mer vegetariskt för planeten och som även ska få maten att funka för en familj med två vuxna och tre både bestämda och ombytliga barn.
Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,6 kg CO2e/portion.

Ingredienser
  

  • 300 g Quorn Färs
  • 300 g pasta farfalle
  • 1 st gul lök
  • 1 påse tacokrydda eller 4 msk egenmixad
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g ost riven
  • 6 dl vatten
  • olja till stekning
  • salt
  • peppar
  • sallad
  • persilja eller koriander

Instruktioner
 

  • Hacka löken i tärningar och stek i olja. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossad tomat, tomatpuré och vatten. Krydda med salt och peppar.
  • Låt såsen putta under lock i cirka 5 min. Häll i pastan och sänk värmen, låt sjuda långsamt under lock tills pastan mjuknar. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda med lite mer vatten.
  • När pastan har mjuknat vänder du ner den rivna osten.
  • Toppa med finhackad koriander eller persilja och servera med sallad.
  • Vill du göra din egen tacokrydda? Då blandar du 1/4 dl vitlökspulver, 1/4 dl lökpulver, 0,5 dl torkad oregano, 0,5 dl spiskummin, 0,5 dl paprikapulver, 0,5 dl örtsalt, 1 msk svartpeppar, 1-2 msk cayennepeppar och 2 msk korianderpulver.
Skriv ut receptet