Hacka löken i tärningar och stek i olja. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossad tomat, tomatpuré och vatten. Krydda med salt och peppar.
Låt såsen putta under lock i cirka 5 min. Häll i pastan och sänk värmen, låt sjuda långsamt under lock tills pastan mjuknar. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda med lite mer vatten.
När pastan har mjuknat vänder du ner den rivna osten.
Toppa med finhackad koriander eller persilja och servera med sallad.
Vill du göra din egen tacokrydda? Då blandar du 1/4 dl vitlökspulver, 1/4 dl lökpulver, 0,5 dl torkad oregano, 0,5 dl spiskummin, 0,5 dl paprikapulver, 0,5 dl örtsalt, 1 msk svartpeppar, 1-2 msk cayennepeppar och 2 msk korianderpulver.