Go Back
Portioner 4
En grymt god rätt som verkligen ger det där lilla extra till utomhushänget. Här rekommenderar vi att alla ingredienser skivas, hackas och strimlas hemma. Bara att packa ner i burkar, redo för tillagning på plats ute i naturen eller på innergården. Allt som behövs är ett stormkök, alternativt en stekpanna för utemiljö och en brännare eller öppen eld. Recept av Frida Lund för att perfekt komplettera smakprofilen i Briskas halvtorra cider Demi Sec.

Ingredienser
  

  • 1 paket gnocchi
  • 50 g smör
  • 250 g svamp
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 0,5 st fänkål strimlad
  • 1 st citron zest + ev saft

Instruktioner
 

  • 1.  Valfritt: förkoka gnocchin 1 min hemma. 
  • Värm upp stekpanna eller stormkök på valfritt sätt.
  • Stek gnocchin på medelvärme till de mjuknat något.
  • Gå i med svampen och höj värmen och stek en stund till svampen vätskats ur och gnocchin får yta.
  • Sänk värmen och låt vitlöken och zesten stekas med till den mjuknat.
  • Servera med tunt hyvlad fänkål, och en skvätt citronsaft. Salta och peppra.
Skriv ut receptet