En grymt god rätt som verkligen ger det där lilla extra till utomhushänget. Här rekommenderar vi att alla ingredienser skivas, hackas och strimlas hemma. Bara att packa ner i burkar, redo för tillagning på plats ute i naturen eller på innergården. Allt som behövs är ett stormkök, alternativt en stekpanna för utemiljö och en brännare eller öppen eld. Recept av Frida Lund för att perfekt komplettera smakprofilen i Briskas halvtorra cider Demi Sec.
Ingredienser
1paketgnocchi
50gsmör
250gsvamp
2stvitlöksklyftorfinhackade
0,5stfänkålstrimlad
1stcitronzest + ev saft
Instruktioner
1. Valfritt: förkoka gnocchin 1 min hemma.
Värm upp stekpanna eller stormkök på valfritt sätt.
Stek gnocchin på medelvärme till de mjuknat något.
Gå i med svampen och höj värmen och stek en stund till svampen vätskats ur och gnocchin får yta.
Sänk värmen och låt vitlöken och zesten stekas med till den mjuknat.
Servera med tunt hyvlad fänkål, och en skvätt citronsaft. Salta och peppra.