Go Back
Portioner 1 pizza
Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.

Ingredienser
  

Pizzadeg

Topping

  • 80 g pancetta alternativt halloumi eller vegetariskt bacon
  • 2 dl Västerbottensost
  • 1 st körvel färsk, kruka
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 st konserverade San Marzano-tomater burk, 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Mixa alla ingredienser till tomatsåsen med en stavmixer.
  • Kavla med händerna ut pizzadegen till önskad storlek.
  • Bred tomatsås över pizzan och toppa med ost och pancetta. Ställ in i ugnen på 250 grader varmluft/grill och grädda cirka 6-8 minuter. Håll gärna ett öga och se när den är klar och osten är härligt smält och botten fått fin färg. Ta ut pizzan.
  • Toppa till slut med färsk körvel och en massa färskmald svartpeppar.
Skriv ut receptet