Go Back
Portioner 12 pajer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g ost riven vällagrad, t ex prästost
  • 1 st Svegro Örtpesto Basilika burk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st smördeg rulle färdigkavlad kyld (250 g)
  • 1 st rödlök
  • 0,5 st paprika
  • 70 g spenat färsk
  • 100 g tomater små

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop ägg, grädde, prästost, pesto, salt och peppar. Skär smördegen i 12 bitar och tryck ut dem i en muffinsform eller små pajformar. Nagga botten med gaffel och förgrädda i 5 minuter.
  • Skala och strimla löken. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Fräs allt i olja i en panna tillsammans med spenaten tills löken mjuknat. Fördela blandningen i smördegsformarna.
  • Häll i äggblandningen över grönsakerna så att formarna blir ungefär trekvartsfyllda. Grädda minipajerna i ytterligare 10 minuter eller tills degen puffat upp sig och fått färg och smeten satt sig och blivit lite gyllene. Servera pajerna ljumma eller kalla.
Skriv ut receptet