Go Back
Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 3 dl matvete
  • 1 stånd svartkål
  • 2 st lökar röda
  • 2 st äpplen svenska, t ex Rubinola eller Ingrid Marie
  • 0,5 dl russin gärna ljusa
  • 1 dl cashewnötter eller hasselnötter
  • 1 näve frysta lingon

Dressing

  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 bit ingefära färsk, riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner
 

  • Koka matvetet. Skär svartkålen i grova strimlor, skala och skär löken i tunna klyftor eller strimlor och stek dem i olja några minuter, salta lätt.
  • Tärna äpplena och grovhacka nötterna.
  • Blanda matvetet med svartkål, lök och äpple på ett stort fat.
  • Strö över russin, nötter och lingon.
  • Blanda dressingen och häll den över. Servera som ensamrätt eller till revbensspjäll, lax eller stekt halloumi.
Skriv ut receptet