Recept från Säsongens Bästa
- 3 dl matvete
- 1 stånd svartkål
- 2 st lökar röda
- 2 st äpplen svenska, t ex Rubinola eller Ingrid Marie
- 0,5 dl russin gärna ljusa
- 1 dl cashewnötter eller hasselnötter
- 1 näve frysta lingon
Dressing
- 1 tsk honung
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 bit ingefära färsk, riven
- 1 msk äppelcidervinäger
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- 1 krm salt
- 2 krm svartpeppar
Koka matvetet. Skär svartkålen i grova strimlor, skala och skär löken i tunna klyftor eller strimlor och stek dem i olja några minuter, salta lätt.
Tärna äpplena och grovhacka nötterna.
Blanda matvetet med svartkål, lök och äpple på ett stort fat.
Strö över russin, nötter och lingon.
Blanda dressingen och häll den över. Servera som ensamrätt eller till revbensspjäll, lax eller stekt halloumi.
Skriv ut receptet